Létání do zahraničí nejen pro piloty

Pro piloty, žáky PPL, rekreační piloty (GLD, UL, TMG), ale i veřejnost nabízíme poznávací výlety na zahraniční letiště, spojené s přípravou letu, vlastní pilotáží (u žáků a pilotů) a turistikou. Vezměte kolegy z letiště, rodinu nebo přátele a vyražte na zahraniční výlet trochu netradičním způsobem. Získáte cenné zkušenosti z plánování zahraničního letu, poznáte nové letecké prostředí, uslyšíte zahraniční dispečery a navíc vše spojíte se zálibou cestovat. Nabízíme tyto destinace, které dle zájmu doplníme o další.

  • Stockerau (LOAU), Rakousko
  • Straubing (EDMS), Německo
  • Mariazell (LOGM), Rakousko
  • Salzburg (LOWS), Rakousko
  • Mali Lošinj (LDLO), Chorvatsko

Stockerau (LOAU), 1hod 10min od LKKO – je malé sportovní letiště přibližně 15 km severně od Vídně. Ideální destinace pro krátkou jednodenní návštěvu. Je zde možnost vidět letadla místního aeroklubu, vrtulníky, kluzáky, UL, vyrazit taxíkem do městečka nebo se naobědvat v místní restauraci. Lze spojit i s návštěvou Vídně.

 

  Stockerau_FLT_m


 

Straubing (EDMS), 1hod 10min od LKKO – letiště hned vedle Dunaje mezi Regensburgem a Passau. Sídlí tu mnoho servisních organizací a tak je k vidění spousta zajímavých někdy neobvyklých typů letadel včetně oldtimerů a vrtulníků. Restaurace je přímo na letišti a do města Straubing je to taxíkem 5 minut.

 

   226-8_Straubing_FLT_orig


Mariazell (LOGM), 1hod 30min od LKKO – alpské vysokohorské letiště ležící na severním okraji Alp slouží převážně plachtařům. Tato destinace rozhodně není vhodná na jednodenní návštěvu, ale minimálně prodloužený víkend. Naprosto kouzelná krajina vyzývá k horské turistice a městečko Mariazell k tomu poskytuje dokonalé zázemí (www.mariazell.at

 

   226-12_Mariazell_FLT_orig


Salzburg (LOWS), 1hod 40min od LKKO – mezinárodní letiště pod Alpami s čilým provozem evropských regionálních dopravců a business jetů. Je neustále na co koukat, ale hlavním lákadlem Salzburského letiště je naprosto unikátní “živé letecké muzeum“ Hangar 7 s prvotřídní restaurací Ikarus (www.hangar-7.com) vlastněné společností Red Bull.

 

   226-16_Salzburg_FLT_orig


Mali Lošinj (LDLO), 3hod 30min od LKKO – letiště se nachází na ostrově Mali Lošinj a je ideální destinací na prodloužený víkend strávený u Jadranu. Do města nás odveze letištní taxi, ubytování není třeba objednávat předem. S půjčeným skůtrem hravě objedete všechny pláže poloostrova. Je také možné přeletět letadlem na 10 minut vzdálené travnaté letiště na malém ostrově Unije.

 

   226-20_Mali_Losinj_FLT_orig


Ceník – Piloti a žáci ve výcviku se mohou střídat na levé sedačce a tyto hodiny se jim počítají do celkového náletu na letounech. Ceny zahrnují safety pilota (instruktora), letadlo a přistávací poplatky. Nezahrnují ubytování, stravu a parkovací poplatky.